duminică, 28 noiembrie 2010

2 Politice & 1 cu Magie printre cateva seri lungi

    Am vrut sa tot scriu despre ce-am mai facut/vazut/auzit zilele astea...si n-am reusit... am amanat si, evident, am uitat :D  Cateva din lucrurile pozitive sunt ultimele filme pe care am apucat sa le vad...
   
    Casino Jack este KAPAUUU!! :P Kevin Spacey face un rol excelent intruchipandu-l pe celebrul lobby-ist Jack Abramoff. George Hickenlooper, cunoscut (si premiat :P) mai mult pentru documentarele sale, va serveste o imagine controversata si sensibila a vietii politice americane actuale. Si chiar daca va pierdeti putin in detalii (cum am reusit eu... desi Botea m-a pus la punct repede :D), mesajul este clar: e ceva putred cam pe peste tot.
     Acum am vazut ca regizorul a murit foarte recent...acum 1 luna de zile... in timp ce era in campania de promovare a filmului, a imbinat un medicament in supradoza + alcool + problemele sale de inima = DEATH.
Pacat. As fi fost foarte bucuros sa vad si mai multe filme de fictiune din parte lui... but, life happens.

     Joi noapte, de la 3 la 5 dimineata, in timp ce Radu si Alexutzu dormeau sforaind in canapele din jurul meu si asteptam render-ul vietii de la ultimul videoclip :), am vazut The Special Relantionship. Desi, regizorul nu-mi spune mare lucru (ca notorietate), scenaristul face TOTI BANII: Peter Morgan. Acest "tanar" londonez o scris, printre altele, The Last King of Scotland, Frost vs. Nixon & The Queen. Asa ca succes-ul acestui film (de televiziune...desi calitatea depaseste cu mult target-ul dorit) sunt garantate.
    Pe scurt, povestea e simpla: relatia dintre Statele Unite si U.K. vazuta prin prisma prieteniei dintre Tony Blair si Bill Clinton...ultimii ani ai lui Clinton, ascensiunea lui Tony, un scandal sexual, un razboi european si relatiile cu neveste. Totul bine si frumos... iar daca va plac filmele socio-politice, foarte frumos. Chiar daca nu va dati in vant dupa asemenea filme, merita vazute macar cateva secvente pentru felul in care Michael Sheen si Dennis Quaid ii "joaca" pe cei 2 mari lideri politici.

     Ultimul, dar nu cel din urma :P, prima parte din Harry Potter & The Deathly Hallows. Aici sunt multe de zis... sa incepem cu cele bune: de vazut neaparat in IMAX pentru a va bucura de calitatea vizuala (si auditiva evident :P) superba a filmului. Nimic exagerat, nimic tras de par, toate efectele sunt unde trebuie si cat trebuie ca sa va lase cu gura cascata uitandu-va dintr-un colt al altuia al ecranului :) Siii e MULT MAI MULTA actiune decat in celalalte... the epic battles are really EPIC :D FTW!
     Parte proasta a filmului e faptul ca target-ul principal sunt copii si ceva adolescenti... deeeeci rating-ul filmului e PG-13.... deci violenta, dar mai moderata si fara sange ... LAME! ... si fara injuraturi si alea alea!!! LAME AGAIN!! ... si cel mai nashpa: fara sex. MEGA LAME!!!
    Acum nu spun ca vroiam sa vad Kill Bill pe ecran, cu sange tasnind la fiecare magie sau lupta... nu spun ca vroiam sa injure ca-ntr-un videoclip cu Parazitii... nu spun ca vroiam sa vad secvente de sex intre cuplurile de pe ecran... daaaar se putea PUTIN mai pasional. Se simte foarte mult (eu cel putin  :P) aceasta restrangere. E prea mult dorit "ca la carte"-ul si moderatia, iar actorii tineri nu reusesc sa duca prea bine restul incat sa compeseze.
     Erau mult momente in care pur si simplu vroiam doar oleaca mai mult... s-o pupe mai bine un pic... sa-l stranga mai tare in brate...si mai lung... sa-l tina de mana cum trebuie... sa-l injure si sa-si traga unul altuia pumni ca-n spatele blocului... Pana la urma, situatiile limita in care sunt puse personajele, ar fi permis fara nici o problema aceste mici "excese".
    Din aceste motive, as fi sperat si la un alt regizor, mai "tupeist" decat David Yates...adica si Mike Newell (Donnie Brasco, Prince of Persia) a facut o treaba putin mai dura in partea a 4-a (Harry Potter & The Goblet of Fire)... iar cel mai bun film din serie mie inca mi se pare cel facut de Alfonso Cuaron (Y Tu Mama Tambien, Children of Men), Harry Potter & The Prisoner of Azkaban. Cuaron pur si simplu a schimbat total macazul: viziunea lui "noir", mult mai intunecata asupra situatiilor a fost jfijfjjfo3eo0i29f YEAAAH!!!!
   
     Din pacate nu totul e asa de bine si frumos ca-n aceste filme... life sucks and then you die.
Poate nici chiar asa, but still... mai vroiam sa va spun chestii mai mult sau mai putin neimportante sau deprimante... dar, mai mult ca sigur, are fiecare pe cap destule... asa ca, uitati-va si macar la unul dintre filmele de mai sus si sa speram ca sapt. viitoare dezamagirile vor fi mai putine.
    




   

2 comentarii:

  1. Chiar ma gandeam aseara care dintre cele 7 mi-a placut cel mai mult si sunt de acord, HP & The Prisoner of Azkaban rulz.Tin minte k mi-ai pus filmu' pe cd si k ma uitam la el in fiecare zi inainte sa plec la scoala....cred ca l-am vazut de zeci de ori...
    te pup, take care!
    ''Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.''A. Dumbledore

    RăspundețiȘtergere
  2. si trebuie sa adaug ca cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea in 23 de ani este volumu 6 din Harry Potter de la tine!

    RăspundețiȘtergere